BUTIK    Hvem    Kontakt   

Disse ting, sige

Som bibelen siger, "enhver ting til hver sin tid". Der er tid til opmuntring, formaning, vejledning, advarsel, irettesættelse, ja der er tid til alle ting. Men det jeg ønsker her at sige noget om er den vejledning bibelen faktisk giver til vor tale.

Kol 4.6
Jeres tale skal altid være venlig, krydret med salt, så I ved, hvordan I skal svare hver enkelt.

Vi skal saltes af Gud, for at rense os selv, for at gøre os duelige til gode gerninger, til god tale. Vi skal selv have denne erfaring så vi kan dele den med andre, ja, hvis vi ikke har denne erfaring kan vi nok ikke dele så meget der er nyttigt til opbyggelse.

Det er for let at sige generelle ting til folk når man ikke ved hvad man skal sige, men at givet et ret ord i rette tid er noget helt andet, og noget vi alle må være beredte på at give. Ja vi skal altid være i Ånden og bede om at kunne give ord til folk, der har brug for det.

Ord 15.23
Det er til glæde for en mand, når hans mund kan svare, et ord i rette tid – hvor er det godt!

Men der kan komme situationer hvor man bare ikke er inspireret af Gud til at sige noget, men så har Paulus også tænkt på dette, ja Jesus ord synes at give genlyd, om at tage nyt og gammelt op af ens gemmer og dele med andre.

Fil 4.8-9
I øvrigt, brødre, alt, hvad der er sandt, hvad der er ædelt, hvad der er ret, hvad der er rent, hvad der er værd at elske, hvad der er værd at tale godt om, kort sagt: det gode og det rosværdige, det skal I lægge jer på sinde. Hvad I har lært og taget imod og hørt og set hos mig, det skal I gøre. Og fredens Gud vil være med jer.

1 Kor 14.26
Hvad da, brødre? Når I kommer sammen, har den ene en salme, en anden en belæring, én har en åbenbaring, én har tungetale, en anden har tolkningen. Alting skal være til opbyggelse.

Så i kan nok se, at bibelen faktisk har noget at sige om vor tale til hinanden, en rettesnor, et udgangspunkt, som vi kan virke udfra.

Update af websites

Alpha og Omega Ministries - Danmark

Auning for Jesus.dk - evangelisk

Bynuan.dk - John Bunyan

Creationdays.dk - engelsk

Cyberzion.dk - opbyggelse af menigheden

Danmark for Jesus.dk - andagt

De gamle stier.dk - andagter

Det nye testamente.dk - bibel nt

Djursland for Jesus

Et kald til bøn

For Jesus.dk - Kristen podcast

Gud elsker dig.dk - evangelisk
Nyt design

Gaa udenfor lejren.dk - Følg Jesus, uanset prisen

Historienomjesus.dk - evangeliser

Israelnu.dk - Forsvar Israel nu

Lindberg bibelen.dk - bibel
Fjerde Mosebog

Skabelsedk - artikler
Skabelsen ifølge David 1

The sound of revival.dk

Spurgeon.dk - Charles Haddon Spurgeon

Vidnesbyrd om Gud - kom med jeres vidnesbyrd om Jesus